petersell

petersell

Petersell lokkab veel peenardel ja ahvatleb iluteadlikke. Muidugi tasub teda säilitamiseks kuivatada, kuid just praegu on viimane aeg teha temast tõhus petersellitoonik. Valmistusõpetus on järgmine:

Haki kimbuke peterselli peeneks (ka varred) ja pane kuumakindlasse klaasnõusse. Lase vesi keema ja jahuta umbes 95 kraadini (ca 5 min). Kalla kuum vesi ürdile nii, et oleks vaevu kaetud. Lase tõmmata paar tundi, kuni on täielikult jahtunud. Kurna ja pane suletud nõus külmikusse, nii  säilib see 4-5 päeva. Kasuta nagu toonikut ikka – hommikul enne kreemi ja õhul peale puhastamist.

PS.  Kas kurgihooaja ilunipid on ikka meeles ja kasutusel?

Tagged with:
 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>