Kartuli kiituseks
Kartul on eestlaste teine leib. Kuid kas oled kuulnud kartuli paljudest kasulikest ja tervendavatest omadustest? Kartulit kasutatakse raviotstarbel ja iluprotseduurideks juba iidsetest aegadest. Nii toorelt kui keedetult, riivitult ja viilutatult, koorega ja kooreta, kasulikud on isegi õied, koored, idud ja kartulikeeduaur. Kartul on abiks rohkem kui 100 haiguse raviks.
Mõned kartuli raviomadused:
Perenaistel on [...]
Kartul on eestlaste teine leib. Kuid kas oled kuulnud kartuli paljudest kasulikest ja tervendavatest omadustest? Kartulit kasutatakse raviotstarbel ja iluprotseduurideks juba iidsetest aegadest. Nii toorelt kui keedetult, riivitult ja viilutatult, koorega ja kooreta, kasulikud on isegi õied, koored, idud ja kartulikeeduaur. Kartul on abiks rohkem kui 100 haiguse raviks.
Mõned kartuli raviomadused:
- Perenaistel on hea teada, et kartul mõjub valuvaigistina – kui pliidi juures kätt kõrvetad, hõõru põletuskohta kohe toore kartuliviiluga.
- Kartul soodustab haavade ja nahakahjustuste paranemist kui paned haavale kartulimahlas niisutatud sideme või riivitud toore kartuliga mähise.
- Kartul aitab tõsta organismi pH taset. See on üks leeliselisemaid toiduaineid üldse. Kartulikeeduvesi ja kartulimahl viivad organismist välja jääkaineid ja puhastavad soolestikku. (Sellest põhjalikumalt Harmoonikumi seminaril “Loomulik Eesti pH-toit”)
- Kartulikeeduaur on hämmastavalt efektiivne abivahend ülemiste hingamisteede põletike puhul.
- Kartul parandab söögiisu ja mõjub soodsalt igasugustele hädadele seedetraktis.
- Kartul neutraliseerib mao ülehappesust (NB! nendele, kel on mao alahappesus kartulit ei soovitata).
- Vistrikulise lööbe vastu aitab kartulimahlast (100 ml) ja meest (1 tl) valmistatud mask.
- Riivitud kartuliga täidetud marlikotikesed mõjuvad turgutavalt väsinud silmadele ja aitavad vähendada turseid silmade all.
Allikas: “Kartuli raviomadused”, Odamees OÜ, 2004
Languages
Teemad
- Aktsioon SÖÖDAV SÖÖK (6)
- Ilunipid (3)
- Kahjulikud e-ained (5)
- Keskkond (3)
- Looduskosmeetika (9)
- Määratlemata (8)
- Mõtteainet (19)
- pH-tasakaal (2)
- Ravimtaimed (6)
- Taaskasutus (2)
- Tervis (17)
- Tervislik toitumine (24)
- Toiduretseptid (9)
- Toitumisnõuanne (8)
- Traditsioonide tarkus (28)
- Transrasvad (5)
- Uncategorized (5)
- Uudised (6)
Arhiiv
- november 2021 (1)
- märts 2017 (2)
- veebruar 2017 (1)
- mai 2013 (1)
- aprill 2013 (4)
- märts 2013 (4)
- detsember 2011 (1)
- november 2011 (1)
- oktoober 2011 (2)
- september 2011 (11)
- august 2011 (1)
- juuli 2011 (2)
- mai 2011 (3)
- aprill 2011 (8)
- märts 2011 (9)
- veebruar 2011 (5)
- jaanuar 2011 (4)
- november 2010 (1)
- oktoober 2010 (2)
- september 2010 (7)
- august 2010 (3)
- aprill 2010 (1)
- märts 2010 (1)
- veebruar 2010 (2)