Porganditort sidrunivaabaga

Porganditort sidrunivaabaga

Lisaks sellele et, porgandid on looduslikult magusad, sisaldavad nad rohkelt ka kasulikke vitamiine. Küpsetised tulevad mahlasemad ning kook on hoobilt tervislikum. Meie lemmikut, porganditorti sidrunivaabaga, on lihtne ja kiire valmistada ning ka lastele meeldib – maiustavad temaga meeleldi. Eriti hea on torti teha suvistest porganditest, mis värskelt peenrast nopitud.

Taigen:
ca 5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1/2 tl söögisoodat
1/4 tl soola
2 dl pruuni suhkrut
4 dl (tihedalt pressitud) riivporgandit
180 g võid, sulatatud
2 muna, lahti klopitud
1,5 dl maitsestamata jogurtit
1,5 dl hakitud kreeka pähkleid

Sidrunivaap:
200 g sulatatud juustu või toorjuustu
2 tl riivitud sidrunikoort
1,5 dl tuhksuhkrut

Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Määri ja puista jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga) ümmargune lahtikäiv koogivorm.
2. Sõelu jahu, küpsetuspulber, kaneel, muskaat, sooda ja sool suurde kaussi. Sega juurde porgand ja pruun suhkur. Seejärel lisa või, munad ja jogurt. Sega sisse ka kreeka pähklid. Tõsta taigen ettevalmistatud vormi.
3. Küpseta 45-55 minutit, kuni keskele pistetud puutikk jääb puhtaks. Jäta kook 15 minutiks vormi jahtuma. Kummuta restile ja lase täielikult jahtuda.

Kaunistamine:
Vaaba valmistamiseks vahusta sulatatud juust (või toorjuust) sidrunikoorega kohevaks, vahusta sisse tuhksuhkur. Määri vaap koogi peale. Kaunistuseks pane iga tüki peale terve kreeka pähkel. Pidulikma päeva puhul võib koogi hõlpsalt ketasteks lõigata ja vahele määrida meelepärast keedu- või toorjuustukreemi.

Head katsetamist ning maiustamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>