Sibula-porgandipiruka kohta oleme saanud kõige rohkem kiidusõnu. See on Harmoonikumi klientide vaieldamatu lemmikpirukas läbi aastate. Meilt on korduvalt selle retsepti küsitud ja meil pole kunagi kahju olnud seda huvilistega jagada. Olgu see siis siinkohal veelkord kirja pandud.

PÕHISibula-porgandipirukas linaseemnetega

  • 1 dl kaerahelbeid või speltahelbeid
  • 1 dl speltajahu või  täistera-nisujahu
  • 1 dl peenelt riivitud toorest porgandit
  • 1 dl (rapsi)õli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soola

KATE

  • 6 keskmist sibulat
  • 2 keskmist porgandit (jämedalt riivitud)
  • praadimiseks 2 spl võid
  • 2 dl piima
  • 2 muna
  • pisut soola
  • linaseemneid

Sega peenelt riivitud porgand kaerahelveste, õli ja eelnevalt soola ning küpsetuspulbriga segatud jahuga. Suru taigen ümmargusse 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külma. Lõika sibulad ketasteks ja passeeri võis koos jämedalt riivitud porgandiga. Klopi lahti munad, sega juurde piim ja sool. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 min. Laota küpsenud taignale sibula-porgandi segu ja kalla peale muna-piima segu. Riputa peale linaseemned. Küpseta 180 kraadi juures 20…30 min, kuni muna on hüübinud.  Söö ja naudi!

Tagged with:
 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>