Mulgipuder

Laidoner8Siin on süsivesikuid – täistera (kruup), milles B vitamiini ja kiudaineid, kartulis kasulikku kaaliumi ja samuti kiudainet. Sutsuke rasva – või ja sink. Juurde praesibul, hapukurk või mõni muu krõmpsuv salat.

1 tass (200 ml) kruupi

4 keskmist kartulit

supilusikas võid

soola maitse järgi

mulgipuder-Harmoonikum_FBLoputa kruubid ja pane külma veega vaiksel tulel keema, vett 3-4 sentimeetrit üle kruupide. Kui kruup on keenud ca 1 tund, lisa kartulitükid (nii 1.5 cm x 1.5 cm) sinnasamasse juurde või keeda väga vähese veega eraldi pehmeks ja lisa koos vähese keeduveega pudrule. Vesi peab lõpuks pudru pealt ära keema, vajadusel aga lisa vahepeal vett juurde, et puder põhja ei läheks.

Kui kruup ja kartul pehmed, sega pudrusse või.

Serveeri praetud sibula ja singiga. Võid valmis pudru panna ka ahjuvormi, peale singiribad ja lasta neil ahjus krõbedaks küpseda. Nii imbuvad singi mahlad pudrusse ja maitse eriti hõrk.

Kui Sulle liha ei maitse, piirdu võiga. Võid lisada peale ka hapukoort.

Ja et toit oleks tasakaalus, pane pool taldrikut salatit, alles sinna juurde puder.