Jäätisevalmistamise õpituba

sept.2011 023
Jäätisevalmistamise lühikoolitust saate vaadata siit
Poodides on jäätist terved riiulitäied, kuid siiski on raske leida head ja tervislikku toodet.  Poelettidel leiduvad jäätised sisaldavad taimerasvu ja pahatihti ka sünteetilisi lõhna- ning maitseaineid, millest tuleks tervise säästmiseks hoiduda.
Jäätise valmistamine kodus ei ole teab kui keeruline ega vaja tingimata spetsiaalset jäätisemasinat. Aga jäätis saab täpselt niisugune nagu sööjatele maitseb ja meeldib. Saab teha rammusamat koorejäätist,  kergemat jogurti- või värskendavat mahlajäätist. Isegi laktoosivaba jäätis on tehtav.Võimalike lisandite loetelu on lõputu. Traditsioonilisemad  -  rosinad, puuviljad-marjad, šokolaad, kohv, kookos.  Eksootilisemad – chilli, küüslauk. Lühidalt -  kõik, mida fantaasia suudab välja mõelda ning mida hing ihkab.
Õpitoas saab selgeks:
  • Mis on jäätis ja miks see on kasulik
  • Poejäätiste välimääraja ehk kuidas ära tunda head jäätist
  • Jäätisevalmistamise ained ja vahendid
  • Tõelise koorejäätise valmistamine
  • Sorbet´  ehk mahlajäätise valmistamine
Lisaks jagame vanemaid ja uuemaid retsepte ning degusteerime huvitavaid maitsekooslusi. Ja kui endal kord jäätise valmistamine käpas, on pere kodujäätise sõltlasteks muutmine lihtne!
Läbi viib: Harmoonikumi perenaised Ene ja Eve
Õpituba kestab: orienteeruvalt 1,5 tundi
Osalustasu: 25.- € saab tasuda kohapeal. 
Registreerimine
Palume oma osalussoovist teatada telefonil 6011 717, 53081188 või e-postil info@harmoonikum.ee