Leivaküpsetamise koolitus

Poeletid on lookas kümnete erinevate leivasortide all, kuid Eestimaad on haaranud leivaküpsetamine.leib

Toiduteadlased on välja uurinud fermenteeritud toitude kasulikkuse inimese tervisele. Meie traditsioonilisel söögilaual on neid ohtrasti – juuretiseleib, kiisel, kali, hapukapsas jpm.

Miks on omatehtud koduleib oluliselt parem poeleivast?

  • koduleiba saad teha tervislikust värskeltjahvatatud jahust, ka mahejahust
  • koduleivas ei ole vaja kasutada pärmi ega säilitusaineid, ei jahuparandajaid, gluteeni ega muid kahtlasi lisaaineid
  • oma koduleib sisaldab täpselt sulle meelepäraseid lisandeid – seemneid, köömneid, linnasejahu, pekitükke..
  • ise leiba tehes saad arvestada pereliikmete erisoovidega
  • õigesti hoituna koduleib säilib uskumatult kaua
  • ei ole midagi mõnusamat, kui värskelt ahjust tulnud koduleiva lõhn!

Õpetame põhjalikult mida leivaküpsetamine endas hõlmab:Leivaküpsetamine ja koduleiva eelised

  • kuidas juuretist teha ning kuidas juuretist säilitada
  • kuidas ja kui kaua leivataigent hapendada
  • kuidas leivataigent segada ja sõtkuda ning milline on õige paksusega leivataigen
  • milliseid lisandeid kasutada, et leib oleks veelgi maitsvam
  • kuidas eristada jahusid
  • milline on sobivaim leivavorm ja taigna kogus vormis
  • kui kaua leivaküpsetamine kestab ja kui kuum peaks olema ahi
  • kuidas aru saada, kas leib on valmis
  • kuidas leivaga käituda peale ahjust väljavõtmist
Osalejatel on võimalus erinevaid leivasorte maitsta ja võrrelda. Soovijad saavad ise ka taigent sõtkuda ning küpsetada oma väike leivapätsike.  Iga osaleja saab lisaks retseptidele ja õpetussõnadele kaasa ka leivajuuretise, millega  oma koduleiba küpsetada ning omaküpsetatud kuuma leiva. Räägime ka tüüpilistest vigadest, mida leivaküpsetamisel esineb ja vastame osalejate küsimustele.
Lisaks ülalmainitule on kursusel teemaks ka Eestimaised toidutraditsioonid ja tervislik toitumine laiemalt. Juhime tähelepanu supermarketite riiulitel varitsevatele ohtudele, sest see on meie arvates väga tähtis.
Läbi viib:  Harmoonikumi perenaised
Kursus kestab: 1-2 tundi või kuni küsimusi jätkub
Osalustasu: 20.- €  saab tasuda kohapeal
UUDIS! Võimalusel küpsetame leivad Harmoonikumi puudega köetavas leivaahjus!

Registreerimine
Palume oma osalussoovist teatada telefonil 53081188 või e-postiga aadressil info@harmoonikum.ee.
Järgmise õpitoa toimumisaja leiad koolituskalendrist!
Firmapidu või sünnipäev Harmoonikumis 
Korraldame meelsasti koduleiva küpsetamist tutvustavaid üritusi ka firmapidudel, sünnipäevadel, klubiõhtutel ja muude ürituste korral , nii Harmoonikumis kui väljasõidul. Küsi pakkumist e-postiga aadressil  info@harmoonikum.ee