Saiaküpsetamise õpituba e. pärmitaigna saladused

Saia või sepiku küpsetamine näib olevat lihtsam kui leivategu, kuid eks ole pärmitaignalgi omad nipid. Pealegi saab pärmitaignast

lisaks tavapärastele saiadele-kuklitele valmistada uskumatult põnevaid küpsetisi, nii soolaseid kui magusaid.

Küpsetamisele kulunud aeg ja vaev on tühised võrreldes eelistega, mis on kodutehtud küpsetistel nende supermarketist ostetud sugulaste ees:

  • ise tehes saad valida, mida Sa taignasse paned (mahejahu, täisterajahu vms)
  • ise tehes saad kasutada just selliseid lisandeid, nagu Sinu perele meeldib ja maitseb
  • isetehtud küpsetistesse ei ole vaja lisada säilitus- ja värvaineid ega maitsetugevdajaid

 

Õpitoas saab selgeks:

  • kuidas käituvad erinevad jahud ja millist jahu sobib erinevate küpsetiste jaoks kasutada
  • milles on pärmitaigna õnnestumise saladused
  • kuidas muuta pärmitaignaküpsetised tervislikumaks
  • kuidas valmistada hõrku pidusaia ja tervislikku sepikut
  • kuidas voolida-vormida pirukaid, kukleid ja keerusaiakesi

Osalejad saavad erinevaid küpsetisi maitsta ja võrrelda.

Järgmise saiaküpsetamise õpitoa toimumisaja leiad meie Ürituste kalendrist.
Õpituba kestab orienteeruvalt 2 tundi või kuni küsimusi jätkub.

Osalustasu 20 €  saab tasuda kohapeal sularahas või kaardiga

Osalussoovist palume teatada tel. 6011717 või info@harmoonikum.ee