Tiramisu valmistamise õpituba

Tiramisu on Itaalia traditsiooniline magustoit, mis tänaseks ülemaailmselt populaarseks saanud. Seda pakutakse pea igas paremas restoranis ja küllalt krõbeda hinnaga. Klassikaline variant eeldab Itaalia toorjuustu Mascarpone ja spetsiaalsete Savoiardi küpsiste kasutamist ja on kreemine ning rammus.

Tänaseks päevaks võib leida igale maitsele oma lemmik-Tiramisu – retsepte on palju ja põnevaid, mõned neist algupärasest küllalt erinevad. Toredaid retsepte leiab igaks tähtpäevaks ja igaks aastaajaks. Ülimaitsva Tiramisu saab teha ka heast Eestimaisest toorainest, maitsestades seda meelepäraste lisanditega.

Tiramisu valmistamine ei ole ülemäära keeruline ja on kindlasti jõukohane igale tublile perenaisele. Kui järgida mõningaid väikesi, kuid olulisi nippe, on garanteeritud hõrk ja elegantne magusroog, mis on iga pidulaua uhkuseks.

Õpitoas saab selgeks:

  • millised on Tiramisu põhikomponendid ja kuidas valida sobivaimad toorained
  • milline on klassikaline Tiramisu ja kuidas seda retsepti otstarbekalt varieerida
  • millele pöörata tähelepanu pokaalis või kausis serveeritava Tiramisu valmistamisel
  • kuidas valmistada paras kreem, kui soovid valmistada Tiramisu-torti
  • millest sõltub  Tiramisu õnnestumine ja kui kuidas vältida tüüpilisi vigu
  • et Tiramisu põhikomponendina kasutatava biskviidi või küpsiste valmistamine on lihtne

Õpitoas valmistame, maitseme ja võrdleme kahte erinevat Tiramisut -  Itaalia klassikalist rammusat varianti ja kergemat-värskemat  Eestimaist varianti.

Järgmise õpitoa toimumispäeva leiad Ürituste kalendrist.
Õpituba algab kell 18:00.

Õpitoa hind: 20 €
Õpitoa kestvus: orienteeruvalt 1,5 tundi
Õpituba juhendavad: Krista Ruben ja/või Riina Quak

Registreerimine
Saada e-post aadressil info@harmoonikum.ee