Eesti toidu õpitoad
Eestlased on alati osanud elada aastaaegade rütmis – sättides toitumist ja elutempot looduse järgi. Meie oma eestimaisest toiduainest on võimalik valmistada väga maitsvat toitu - nii lihtsaid roogasid kui ka tõelist gurmeed.
Toidukultuuri ja toitumistervise teemasid käsitletakse põhjalikult koolitustesarja moodulites Eesti toidukultuuri meistriklass. Valmistame koos mitu temaatilist toitu pöörates tähelepanu, kuidas õige valmistamisviisiga saab säilitada toiduainetes leiduvad vitamiinid ning bioaktiivsed ained ning räägime esivanemate tarkusest ja uuematest teadusuuringutest. Hoiame Eesti toidukultuuri ja eestlaste tervist!
Lühemaid kultuuri- ja maitseelamusi saad oma seltskonnale tellida:
Kokakursus “Ehe Eesti toit”:
Kuna oleme väga sügavuti uurinud seda, miks ja mida eestlased sõid ja söövad, oskame valmistada nii iidseid talupojatoitusid, saksikumaid sööke Laidoneriproua retseptiraamatust kui klikiajast juurdunud süldilauatoitusid. Anna teada, mis ajastu sind köidab, ning valmistame koos korraliku söömaaja. Kursus sobib nii toidukultuuri alaste teadmiste saamiseks kui ka tiimitöö harjutamiseks.
Ugrimugri süvastiilis teeme kaerakiislit, rukkileiba või karaskit, hapukapsaroa liha ja kruupidega või hoopis mulgipudru singi ja võiga. Kui on kalaõnne, siis proovime ka silku. Joogiks kanepipiim ja magusaks kamavaht või lumepallisupp. Hind 50€/osaleja
Süldilauaroogadeks saab valida Eesti kuldaja toidud: lihapirukad puljongiga, kartulisalati ja/või rosolje, praetud räimed või heeringalaua. Lisaks metsaseenesalat ja täidetud munad. Magusaks lumepallisupp. Hind 60€/osaleja
Laidoneriproua piduroogadest saab valida maapirni- või seenesupi ja hautatud vasika või metssea vahel. Magusaks zabojenekaste või vahvlid inglise kreemiga. Hind 75€/osaleja