Eesti toidu õpitoad

Eestlased on alati osanud elada aastaaegade rütmis – nii elutempot kui toitumist looduse järgi sättima. Meie oma Eestimaisest toiduainest on võimalik valmistada väga maitsvat  toitu - nii lihtsaid roogasid kui ka tõelist gurmeed.  
Kokakursus “Ehe Eesti toit” …

Eesti toidu töötuba
  • … annab võimaluse taasavastada mõningaid unustusehõlma vajunud Eestimaiseid roogasid
  • … tekitab nii äratundmisrõõmu kui üllatusmomente
  • … selgitab niihästi KUIDAS neid roogi valmistatakse kui ka MIKS neid peaks valmistama ja sööma
  • … loob seosed toiud, rahvakalendri ja kultuurilooga
  • …jälgib müütide kujunemist

Kuna oleme väga sügavuti uurinud seda, mida ja miks eestlased sõid ja söövad, oskame valmistada nii iidseid talupojatoitusid, saksikumaid sööke Laidoneriproua retseptiraamatust kui klikiajast juurdunud süldalauatoitusid. Anna teada, mis ajastu sind köidab, ning valmistame koos korraliku söömaaja. Prtus sobib nii toidukultuuriteadmiste saamiseks kui tiimitöö harjutamiseks.

Ugrimugri süvastiilis teeme kaerakiislit, rukkileiba või karaskit, teeme hapukapsaroa (liha ja kruupidega) või hoopis mulgipudru singi ja võiga. Kui on kalaõnne, siis proovime ka silku. Joogiks kanepipiim ja magusaks kamavaht. Hind 50.-/osaleja

Hiietoidud

Süldilauaroogadeks saab valida Eesti kuldaja toidud: lihapirukad puljongiga, kartulisalati ja/või rosolje, praetud räimed või heeringaliua. Lisaks metsaseenesalat ja täidetud munad. Magusaks lumepallisupp. Hind 60.-/osaleja

Laidoneriproua piduroogadest saab valida maapirni või seenesupi, hautatud vasika või metssea, magusaks zabojenekaste või vahvlid inglise kreemiga. Hind 75.-/osaleja